Actuarieel genootschap zet zich in voor haalbaarheidstoets

pensioen politiek — Door op 6 november 2011 01:20

De voorzitter van het Actuarieel Genootschap (AG) en partner van consultancybureau Milliman, Rajish Sagoenie, wijst op het belang van pensioenvoorlichting in een begrijpelijke taal. “Als er straks een ander pensioensysteem is, moet men begrijpen welke risico’s hij loopt en hoe het pensioen ervoor staat.”

Door het nieuwe pensioenakkoord zullen veel mensen niet weten hoeveel pensioen ze precies zullen krijgen. Het pensioen zal namelijk af gaan hangen van het rendement van de fondsen.

Het AG heeft zich donderdag, tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer, ingezet voor een haalbaarheidstoets. Deze toets moet bepalen hoe het zit met de haalbaarheid van verwachtingen die de fondsen opgewekt hebben. Ieder fonds zou deze toets minstens eenmaal per jaar moeten uitvoeren. Wanneer niet meer aan de verwachtingen voldaan kan worden, zullen maatregelen genomen worden. Hoe de toets er precies uit komt te zien kan Rajish Sagoenie nog niet zeggen. Dit zal in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken bepaald worden.

Tags: , , ,

0 reacties

Geef als eerste een reactie.

Geef een reactie

Het e-mail adres verschijnt niet bij het bericht!